Kerkgeschiedenis van Rijssen

Deze speciale wandeling neemt u mee door en om het centrum van Rijssen langs belangwekkende plaatsen die vertellen over de veelkleurige kerkelijke kaart van Rijssen.

De ontvangst is bij Brasserie UIT (Schild 4). Onder het genot van een kop koffie of thee wordt de kerkgeschiedenistoer ingeleid aan de hand van beelden op het grote scherm. Gestart wordt met een overzichtsschema van de kerkelijke ontwikkeling. De hoofdstroom begint met de rooms-katholieke kerk en op de afbeelding is te zien wanneer dit in latere eeuwen vertakkingen krijgt met een hervormde hoofdstroom en verdere afsplitsingen. Deze voorinformatie is nodig om vat te krijgen op de kerkelijke ontwikkelingen die Rijssen door de eeuwen doormaakte.

Kapelletje

Voorzien van deze kennis, gaat u op pad. De wandeling start bij de Schildkerk, omdat hier de Rijssense kerkgeschiedenis begon met een houten kapelletje waarmee de eerste Dionysiuskerk, de huidige Schildkerk, is begonnen. Hierna gaat het verhaal verder door de Julianastraat naar de Dionysiuskerk die nu aan de Rozengaarde staat. Uiteindelijk komt u terecht in de jongere kerkelijke ontwikkelingen waarin onder andere de Walkerk een grote plaats inneemt omdat daaruit de drie grote Gereformeerde Gemeenten van Rijssen zijn ontstaan. Ook de andere kerkelijke denominaties komen op toegankelijke wijze aan bod.

De totale wandeling neemt ca. 2 uur in beslag.

Klik hier voor alle beschikbare data.

Prijs  € 10,00

U wordt verzocht uiterlijk 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.


RESERVEREN:
Klik op kerkgeschiedenisroute.