Realisme in structuur – 7 sep t/m 19 okt

Kunstenaar Chris ter Harmsel werkt met ongewone materialen

Chris ter Harmsel vindt het gaaf om mooie, realistische dingen te maken. Indrukwekkende dieren en de natuurlijke schoonheid van mensen inspireren hem enorm. Als kind tekende hij altijd al veel. Door veel positieve reacties ging hij nog meer tekenen, waardoor de resultaten steeds mooier werden.

Na de opleiding op het CIBAP ging hij naar de Kunstacademie in Kampen. Daar leerde hij vooral om tijdens het proces nóg kritischer naar zijn eigen werk te kijken. Na de Kunstacademie ging hij werken en maakte veel leuke kunstwerken en muurschilderingen in opdracht van anderen.

Tegenwoordig maakt hij vooral kunst die hij zelf ook gaaf vindt. ‘Fun’ is de grootste factor. In 2023 hakte hij de knoop door en zette hij een punt achter zijn vaste baan. Hij ging als zelfstandig kunstenaar aan de slag.

Naast acryl en olieverf gebruikt Chris vaak verschillende materialen om een extra dimensie toe te voegen, waardoor de kunstwerken uniek zijn.

Beton-stuc is gaaf materiaal om bijvoorbeeld de ruwe huid van een neushoorn of olifant mee naar voren te halen of om grove structuren op de voorgrond te realiseren.

Doek gecombineerd met vulmateriaal is een mooi materiaal om een kunstwerk wat extra diepte te geven.

De expositie wordt geopend op zaterdag 7 september a.s. en is te zien t/m 19 oktober.

Meer informatie is te vinden op de website www.christerharmsel.nl. Hier staan ook links naar social media.
Ook zijn er zijn filmpjes te zien hoe de kunstwerken worden gemaakt en van het eindresultaat.